Campanii ecologizare

previous arrow
next arrow
Slider

 

 

            Începând cu anul 2016, Primăria Berceni demarează anual Campania Let’s Do It Romania – Let’s Do It Berceni. Evenimentul presupune acțiuni în toate satele comunei pentru colectarea gunoaielor și ecologizarea spațiilor verzi cu sprijinul vountarilor și a numeroșilor parteneri care se alătură campaniei. Toate acțiunile s-au finalizat cu succes, reușindu-se predarea la rampa de gunoi a zeci de tone de gunoi colectat.

            Din luna iunie 2017, cetățenii comunei reciclează selectiv în zone special amenajate de primăria comunei Berceni cu 20 INSULE ECOLOGICE. Prin acest demers se dorește menținerea curățeniei generale în comuna noastră, educarea populației privind colectarea selectivă a gunoiului menajer. Tot în anul 2017 au fost montate 200 de coșuri de gunoi stradal personalizate în toate satele comunei. Sunt organizate periodic campanii de curățenie și ecologizare, cosire, defrișare vegetație și toaletare arbuști etc, implicând locuitori, voluntari, companii locale.

            Cu sprijinul Asociației Second Chance și al Scolii Gimnaziale Berceni, au fost mobilizați în data de 15 septembrie 2018 peste 230 de voluntari care au intervenit în zonele importante din cele 5 sate Berceni, Corlătești, Cătunu, Moara Nouă, Dâmbu, fiind strânse tone de gunoi care au fost transportate la rampa Vitalia Boldești Scăieni. Alături de eforturile voluntarilor și al autorităților locale a fost prezentă și o echipă de voluntari ai Ministerului Mediului , care a apreciat eforturile făcute de autorități și voluntari privind ecologizarea mediului înconjurător. Aceasta a ținut să puncteze în mod special inițiativa edilului comunei noastre privind înființarea insulelor ecologice, specificând că modul în care au fost gândite aceste insule este „cea mai bună abordare de colectare selectivă întalnită până acum în mediul rural”.

 

            Autoritățile locale sunt preocupate permanent de protejarea mediului înconjurător, organizând numeroase acțiuni și campanii menite să informeze și să mobilizeze locuitorii în acest sens. Așa se face că pe lângă serviciile asigurate de compartimentul de gospodarire comunală (curățenie stradală, cosire și defrișare vegetație din comună, reparații și întreținere locuri de joaca, plantări copaci, etc) primăria organizează anual campanii de ecologizare precum „Ziua Curățeniei”, „Let’s do it, Berceni”, ”Decide să fi  eco!”, “România recilează”, etc dar și campanii de informare și constientizare a cetățenilor și elevilor privind importanța protejării mediului înconjurător și reciclarea selectivă.