România reciclează

1
2
3
4
2
previous arrow
next arrow

Comuna Berceni are un parteneriat cu ONG-ul “Environ”  de peste 4 ani prin intermediul căruia se organizează anual campanii de colectare “România reciclează” pentru deșeuri electrice , electrocasnice, baterii uzate.
Electrocasnicele voluminoase au fost preluate de voluntarii implicați în campanie de la domiciliul cetățenilor iar în schimbul produselor preXdate spre reciclare s-au distribuit tichete de înscriere la o tombolă cu premii.
Anul trecut s-au organizat și ateliere de lucru cu elevii școlilor privind colectarea selectivă și protejarea mediului.
Reciclarea ajută la reducerea poluării și păstrarea unui mediu curat, obiective pe care comunitatea noastra și le-a asumat .
Eforturile autorităților locale de a conștientiza și informa locuitorii cât de importantă este reciclarea precum și organizarea acestor campanii au adus comuna noastră să concureze cu marile orașe, în ceea ce privește cantitățile colectate. Astfel, Comuna Berceni a primit felicitările oficiale ale organizatorilor campaniei la nivel național pentru cele 4833 kg de deșeuri electrice colectate în campania primăvară-vară și 6160 kg de deșeuri electrice colectate în campania de toamnă 2019, și pentru cele 6800 kg deșeuri colectate în campania din iulie 2020.  În cadrul campaniilor au fost oferite vouchere valorice tuturor celor care au reciclat alături de noi.