Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și al agenților economici de pe raza comunei Berceni, autoritățile locale au implementat servicii de digitalizare a serviciilor la instituția primăriei Berceni. Cu ajutorul aplicației Regista, implementată în website-ul primăriei
(https://www.primariaberceniph.ro/), se pot depune online diferite cereri/solicitări către compartimentele de urbanism, taxe și impozite, registru agricol, asistență socială, relații cu publicul etc, se pot face sesizări pe harta digitală a comunei precum și programări online. Cetățenii pot verifica online stadiul documentelor, de acasă, în timp real și pot comunica cu primăria de oriunde, fără să fie necesară deplasarea la sediul instituției. Dacă din toamna anului 2020 cetățenii pot plăti taxele și impozitele la sediul primăriei cu ajutorul cardului bancar, din acest an, persoanele fizice și juridice pot plăti online taxele și impozitele, prin intermediul Ghiseul.ro. Procedura este simplă: primul pas este să comunicați la telefon 0244-470588 sau la e-mail financiar@primariaberceniph.ro o adresă de e-mail validă la care să primiți informațiile referitoare la taxele și impozitele pe care le datorați. Următorul pas este accesarea link-ului https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/taxe unde pot fi achitate taxe al căror cuantum vă este cunoscut. Comisionul plăților pentru cetățeni este 0, acesta fiind suportat de autoritatea locală.
DE REȚINUT: în cazul în care figurați cu amenzi, plata pe care o efectuați pentru un anumit tip de impozit/taxă, va stinge cu prioritate sumele provenite din amenzi, conform art.105 alin 2 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.