1
2
3
4
5
6
3
previous arrow
next arrow

Biserica din satul Berceni a primit un sprijin financiar din partea autorităților locale în valoare de 40.000 lei pentru începerea construcției unei capele iar pentru restaurarea/consolidarea bisericii din satul Goga, cea care deservește satul Cătunu, au fost alocați 10.000 lei.

Autoritățile locale sprijină și lucrează alături de parohia satului Corlătești pentru elaborarea documentației necesare depunerii cererii de finanțare în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, în vara acestui an când programul se va deschide, care va permite restaurarea singurului monument istoric încadrat în grupa A de clasificare, Ansamblul bisericii “Sf. Nicolae” și “Sf. Eustaţie Plachida” din Corlătești.

În anul 2020 resursele financiare alocate au fost folosite de parohiile beneficiare pentru:

-continuarea lucrărilor la biserica “Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica și Pogorârea Sfântului Duh” din satul Corlătești (73.700 lei); -continuarea lucrărilor la biserica “Sfântul Alexie și Sfântul Mina” din satul Dâmbu ( 81.300 lei);

 – realizarea clopotniței și împrejmuire la biserica Buna Vestire din satul Moara Nouă (35.000 lei). Din bugetul local au mai fost alocate sume pentru:

– realizarea aleilor betonate și accesului în toate cimitirele din satele comunei (68.214 lei);

– realizarea împrejmuirii cimitirului nou pentru parohiile Dâmbu și Corlătești (68.625 lei);

 – realizarea studiilor de specialitate pentru restaurarea bisericii monument istoric Sf. Nicolae din satul Corlătești.