Bibliotecă

1 (1)
2
3
4 (1)
5
1
2
fdb25a2a-460f-4766-a3ed-5a0d59ab640b
d032c50c-84ff-4800-948a-ffc6ba4cc157
previous arrow
next arrow

PROGRAM DE FUNCȚIONARE:

LUNI        8.30-16.30 BIBLIOTECA BERCENI
MARTI     8.30-12.30 BIBLIOTECA CORLĂTEȘTI
                  13.00-16.30 BIBLIOTECA BERCENI
MIERCURI    8.30-16.30 BIBLIOTECA BERCENI
JOI           8.30-12.30 BIBLIOTECA CĂTUNU
                 13.00-18.30 BIBLIOTECA CORLĂTEȘTI
VINERI   8.30-10.30 BIBLIOTECA BERCENI
                 11.00-13.30 BIBLIOTECA CORLĂTEȘTI

E-mail: bibliotecaberceni@yahoo.com

Biblioteca Berceni s-a redeschis într un spațiu special amenajat în luna mai 2018. Având un fond de carte de 12000 de volume, biblioteca este vizitată de aproximativ 300 de persoane, din toate categoriile de vârstă. Cărțile sunt așezate în ordine alfabetică pe domenii: beletristică, istorie, geografie, artă, medicină, istorie și critică literară, știință și tehnică, permițând accesul liber la raft al cititorilor. Pentru satisfacerea cerințelor de lectură și în stimularea interesului pentru carte, biblioteca oferă utilizatorilor posibilitatea împrumutării volumelor disponibile. De asemenea, se pot consulta în bibliotecă atlase, enciclopedii, dicționare care nu pot fi împrumutate la domiciliu. În bibliotecă se organizează expoziții de carte, concursuri, ateliere, club de lectură, aceasta având încheiat un Parteneriat educațional cu Școala Berceni. Pentru înscriere sunt necesare actul de identitate și în cazul minorilor certificatul de naştere sau carnetul de note.

În beneficiul copiilor și tinerilor din comunitatea noastră, Biblioteca Berceni a încheiat în ultima perioadă mai multe parteneriate pentru derularea unor proiecte deosebite:
– Biblioteca Berceni are încheiat un parteneriat educaţional internaţional alături de biblioteci publice din România şi Republica Moldova cu Biblioteca Judeţeană George Bariţiu din Braşov în cadrul proiectului “Prietenie pe o sfoară virtuală”, acțiunile parteneriatului fiind dedicate promovării literaturii pentru copii și stimulării interesului celor mici pentru lectură.
-un alt parteneriat educaţional în care biblioteca este partener este încheiat cu grădiniţele din comună în proiectul “Citeşte-mi să cresc mare”. Scopul proiectului este transformarea grădinițelor în insule de lectură, unde copiii se îndrăgostesc de tainele cărților și ale universului.
-Biblioteca Berceni este parte în Proiectul GirlPower Network – Rețeaua fetelor puternice din rural care vine în sprijinul adolescentelor și propune un mijloc de dezvoltare prin învățare și implicare civică, astfel încât ele să învețe utilizarea de noi abilități pentru a putea să își asume provocările care apar, să își schimbe atitudinea și să devină mai puternice. Scopul acestui proiect este să ajute 400 de pre-adolescente şi adolescente cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani din 40 de comunităţi rurale din România să dobândească, prin schimbarea atitudinii față de sine și față de comunitate, cunoștințe și competențe sociale în cadrul a minimum câte 10 sesiuni locale de peer-learning (învățare reciprocă) organizate în cluburi de fete înființate în 40 biblioteci publice rurale. Proiectul GirlPower Network – Rețeaua fetelor puternice din rural este derulat de Fundația Progress și beneficiază de o finanțare în valoare de 83.700 Euro, prin programul @ActiveCitizensFundRomania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
-Biblioteca Berceni  a încheiat un Acord de parteneriat cu Fundația Progress pentru programul CODE kids, care propune o soluţie de alfabetizare digitală în rândul copiilor cu vârste între 10-14 ani. Aceștia vor avea acces timp de 2 ani la tehnologii de ultima oră și training specializat, vor învăța să programeze și în același timp își vor dezvolta cunoștințele de matematică, logică, limba engleză și soft skills. Cursurile sunt gândite pentru a le oferi copiilor noțiuni actuale de coding și acces la tehnologie (drone, imprimante 3D etc.) și în același timp să le stârnească interesul și să le antreneze creativitatea.

Inaugurare Biblioteca Corlătești

În data de 5 octombrie 2022 a avut loc dechiderea bibliotecii din cadrul Căminului Cultural Corlăteşti. Peste 120 de copii şi adulţi s-au înscris deja pentru a beneficia de serviciile oferite în cadrul activităţilor desfăşurate într–un spaţiu deosebit, amenajat cu gust şi cu dragoste de cultură în satul Corlătești.