ONG-uri care ne susțin

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
DSC00333
previous arrow
next arrow

ASOCIAȚIA BUILDING BETTER FUTURES

Misiunea asociației nonprofit Building Better Futures este aceea de a susține revitalizarea satelor românești. De la înființare a derulat numeroase proiecte cu impact major asupra comunității noastre: a înființat ateliere de structuri de economie socială, creând locuri de muncă; a susținut educația și sportul de masă și de performanță; a derulat proiecte, programe educaționale și acțiuni menite să îmbunătățească nivelul de trai al locuitorilor; a sprijinit familiile nevoiașe cu alimente și medicamente; a intervenit și a oferit sprijin în cazuri medicale grave; a construit locuințe pentru familiile afectate de calamități; s-a implicat activ în acțiuni privind protejarea mediului înconjurător.
Din dorința de a oferi un loc de muncă aproape de casă femeilor din mediul rural, asociația BUILDING BETTER FUTURES a creat fenomenul mozaicul de Berceni, meșteșug deprins de femeile din comună în atelierele asociaţiei şi transformat în mod de viaţă.

https://betterlives.ro

 

 

ASOCIAȚIA LET’S DO IT ROMÂNIA

Let’s Do It, Romania!”este cea mai mare mișcare socială din România. În cei 10 ani de existență, echipa LET’S DO IT ROMÂNIA a realizat numeroase acțiuni de conștientizare privind protecția mediului, a mobilizat milioane de voluntari împreună cu care a strâns mii de tone de deșeuri din spațiile publice și a implicat sute de parteneri în activități socio-educaționale ce au avut un impact solid în diverse comunități din țară.

În comuna Berceni, in parteneriat cu autoritățile locale, școlile, voluntarii, ONG-uri locale, asociația LET’S DO IT ROMÂNIA desfășoară anual acțiuni majore de ecologizare, înfrumusețare și protejare a mediului înconjurător.

 

Home

 

ASOCIAȚIA HABITAT FOR HUMANITY

Habitat for Humanity este o organizație non-profit globală, prezentă în 70 de țări, care are misiunea de a suprima condiţiile precare de locuit și de a ajuta comunitățile vulnerabile să depășească lipsa cronică a locuințelor decente și accesibile.
De 25 de ani, Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la zero sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. De asemenea, organizația derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de susţinere în domeniul locuinţelor sociale.
În comuna noastră, în urma semnării contractului de parteneriat cu Primăria Berceni, Asociația Habitat for Humanity construiește pe terenul pus la dispoziție de primărie, mai multe locuințe pentru familii cu venituri reduse. În 2021, patru familii s-au mutat în primul cvadruplex finalizat de asociație în satul Moara Nouă, urmând a se finaliza și alte locuințe sociale. Proiectul “locuințe sociale” aflat în derulare se adresează doar beneficiarilor din satele comunei Berceni.

Home

 

ASOCIAȚIA ENVIRON

Asociația Environ este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în anul 2007. Obiectivul asociației este acela de a prelua responsabilitatea producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice prin colectarea și reciclarea acestor produse la finalul ciclului de viață.

Din anul 2019 se derulează un parteneriat cu autoritățile locale Berceni, asociația Environ având campanii periodice de colectare a echipamentelor electrice și electronice scoase din uz, în toate satele comunei.

Home

 

 

 

FUNDAȚIA BRICODÉPÔT

Misiunea fundației este de a susține proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor de locuit în diferite comunități din România. În comunitatea noastră, fundația a derulat în 2020 proiectul “RECLĂDIM VIEȚI”, pentru cei mai vulnerabili în fața pandemiei. 10 familii selecționate au beneficiat de lucrări de reabilitare ale spațiilor de locuit.

 

https://brico.bricodepot.ro/fundatie/

 

 

Asociația Padurea Copiilor

Pădurea Copiilor este o organizație care a reușit să readucă la viață, prin împădurire, peste 102 hectare de teren neproductiv din fonduri private din regiunea Sud-Muntenia. 30 de hectare se află deja la stare de masiv (cu arbori de 3-4 metri înălțime).

În parteneriat cu autoritățile locale, Asociația Pădurea Copiilor a derulat proiectul “România plantează pentru mâine”. Cu sprijinul voluntarilor și al partenerilor s-a reușit plantarea a peste 4500 puieți de stejar, sălcioară, tei și salcâm pe raza comunei Berceni.

Home

 

Asociația Persoanelor cu Dizabilități

Scopul oficial al Asociației este acela de a promova și proteja drepturile persoanelor cu dizabilități și de a dezvolta proiecte și programe de recuperare a acestora, crearea condițiilor favorabile pentru egalizarea șanselor în vederea afirmării și integrării depline a persoanelor cu dizabilități la toate nivelurile vieții comunitare: social, profesional, educațional, cultural, sportiv.