Club sportiv Berceni

previous arrow
next arrow
Slider

  Clubul Sportiv Comuna Berceni a fost înființat în anul 2016 de Consiliul Local Berceni și are în componență două secții sportive: secția badminton și secția de fotbal.  Obiectivele principale ale clubului sportiv sunt dezvoltarea sportului de performanță prin selecția, pregătirea, participarea la competiții și obținerea de rezultate la nivel național și internațional, dar și dezvoltarea sportului de masă prin oferirea posiblității copiilor și tinerilor din comuna Berceni de a-și îmbunătăți starea de sănătate prin mișcare, de a socializa și a se integra în societate ca membrii activi, într-un cadru optim de organizare.

        Secția badminton
   Cu o tradiție de peste 30 de ani in comună, badmintonul este reprezentat cu succes de actualii sportivi legitimați. Odată cu înființarea clubului și cu sprijinul autorităților locale, rezultatele sportivilor din Berceni au crescut exponențial. În ultimii ani au fost câștigate titluri de campioni naționali atât la probe individuale cât și pe echipe, titluri în cadrul Cupei României la badminton, multiple titluri și medalii la turnee internaționale de anvergură precum și titluri de campioni balcanici. În premieră, în anul 2020, doi sportivi din Berceni au participat la Campionatele Europene de Badminton organizate în Liévin-Franța.
   Anual, clubul sportiv organizeaza competiții de badminton în comunitatea noastră, acestea fiind incluse în calendarele oficiale ale Direcției Județene de Sporti și Tineret Prahova și ale Federației Române de Badminton.

        Secția de fotbal
   Cu este 40 de sportivi legitimați, secția de fotbal are în componență două echipe de seniori care participă în competițiile din calendarul oficial al Asociației Județene de Fotbal Prahova: echipa din satul Berceni (CSC Berceni) care activeaza în Superliga B Prahova și echipa din satul Cătunu (CSC 2 Berceni) care activează în Liga C – seria Mizil-Ploiești.
   Misiunea clubului sportiv este de a contribui prin mijloace specifice sportului la educația cetățenilor comunei Berceni, pentru sănătatea fizică și psihică, precum și pentru creșterea calității vieții și dezvoltarea performanței sportive.